Ben je op zoek naar leuke thema’s voor het Kerstpakket – Kerstpakkettenplaza voor dit jaar? Dan geven we je hier graag inspiratie en tips. Door een thema te kiezen kun je je werknemers of klanten veel gerichter aanspreken. Je geeft niet alleen maar zomaar een cadeau, maar je geeft ook een belangrijke boodschap mee of versterkt hiermee het imago van jouw bedrijf. We zetten hieronder de leukste thema’s van dit moment voor je op een rij. 

Kerstpakket met producten uit de regio

Vind je het belangrijk om andere ondernemers uit je regio te steunen. Dan sla je met een kerstpakket met producten uit de regio twee vliegen in één klap. Je maakt door dit kerstpakket te geven een mooi gebaar naar je werknemers of klanten én steunt hiermee de lokale economie. Daarbij is het ook gewoon leuk om de lokale tradities in leven te houden. Misschien heb je wel medewerkers of klanten die uit een hele andere regio komen? Dan is het extra bijzonder om de speciale producten uit jouw omgeving onder hen te promoten.

Milieuvriendelijk en duurzaam kerstpakket

Dit zijn thema’s die vandaag de dag niemand ongemoeid laten. Iedereen weet dat het belangrijk is om het tij te keren als het gaat om milieu en duurzaamheid. Elke gelegenheid om dat te benadrukken, moeten we aangrijpen. Met een milieuvriendelijk en duurzaam kerstpakket verenig je het noodzakelijke met het aangename. Dit is bovendien ook een gebaar, waarmee je jouw imago als bedrijf kunt versterken. Aanbieders van kerstpakketten zien dat er steeds meer vraag is naar dit soort pakketten; je kunt dus eigenlijk niet achterblijven! 

Sportieve thema’s voor je pakketten

Misschien wil je je medewerkers motiveren om te (blijven) bewegen? Dan is het ook een origineel idee om een sportief thema voor het kerstpakket te kiezen. Hiermee geef je een positieve boodschap af en laat je zien dat de gezondheid van je werknemers voor jou belangrijk is. Je kunt kiezen voor een pakket met gezonde sportvoeding, een blender, gezonde sapjes en dergelijke. Je kunt ook aan non-food cadeaus denken, zoals een safety light waarmee je in het donker kunt wandelen, fietsen of hardlopen. Andere leuke ideeën zijn: een gymbal, een trainingsmat, een set dumbells of een legband, eventueel met oefeningen en instructies. 

Kerstpakket met het thema wellness en ontspanning

Of wat dacht je van een kerstpakket met de thema’s wellness en ontspanning? Daarmee geef je je medewerkers de boodschap mee dat ze ontzettend hard hebben gewerkt en nu wel een momentje van rust en ontspanning verdienen. Denk aan heerlijke kwalitatieve badolie, massageolie, kaarsjes, geursticks of een kersenpitkussen. Een populair merk met zalige wellness producten is bijvoorbeeld Rituals. Zeker na een hectische periode op het werk zullen je werknemers een dergelijk cadeau beslist op prijs stellen.

Draag bij aan het kerstgevoel

Het is ook altijd een goed idee om het jaar af te sluiten met een goede fles wijn of een fles champagne om mee te proosten! Dit is vooral een goed idee als je veel werknemers hebt en het lastig is om een thema te kiezen, dat iedereen aanspreekt. In dat geval zit je altijd goed met een flesje drank. Je kunt het kerstpakket eventueel uitbreiden met wat lekkere hapjes voor de kerstdagen!