Het inrichten van een magazijn kan heel erg lastig zijn en er zijn verschillende zaken waar je rekening mee moet houden. Het magazijn moet namelijk efficiënt ingericht worden, maar voor ieder bedrijf is dit weer anders. Dit komt doordat niet ieder bedrijf dezelfde goederen opslaat en verzendt, hierdoor ziet iedere magazijninrichting er anders uit. Zo gebruikt ieder bedrijf andere stellingen en is dit ook een belangrijk punt om naar te kijken. Met de juiste stellingen in het magazijn kan namelijk de productiviteit omhoog gaan. Draagarmstellingen worden op het moment steeds vaker gebruikt en dat is niet zonder reden.

 

Een draagarmstelling is vooral populair voor bedrijven die veel lange voorwerpen moeten opslaan. Bouwbedrijven hebben vaak langwerpige materialen en een draagarmstelling is hiervoor perfect. Draagarmstellingen bestaan uit verticale frames met horizontale armen die uitsteken van de frames. Het biedt een toegankelijke opslagruimte voor lange goederen die niet geschikt zijn voor andere stellingen, zoals de palletstelling of een doorrolstelling. Wat zijn de voordelen van deze stellingen? In dit artikel vertellen we er meer over, zodat je er alles over te weten komt.

Flexibiliteit van draagarmstellingen

Draagarmstellingen bieden veel voordelen aan als je het vergelijkt met andere stellingen. Het belangrijkste voordeel is de flexibiliteit van de stelling, zo kunnen de draagarmen eenvoudig worden aangepast. Dit doe je doordat ieder materiaal een andere lengte heeft en hier kun je de armen op aanpassen. Op die manier kunnen de stellingen geoptimaliseerd worden aan verschillende goederen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de armhoogte aan te passen, maar ook de afstand tussen de armen. Op die manier passen de goederen er een stuk beter in en dat is een groot voordeel.

 

Daarnaast is het handig om te weten dat draagarmstellingen verkrijgbaar zijn in verschillende uitvoeringen. Afhankelijk van de goederen en de opslagbehoeften van de klant, zijn er verschillende soorten stellingen waar je uit kunt kiezen. Zo zijn er stellingen met een enkele zijde, maar ook stellingen met een dubbelzijdige variant. Op die manier kan het magazijn efficiënt ingericht worden en dat is natuurlijk een groot voordeel. De materialen kunnen ook eenvoudig uit de stelling worden gehaald met bijvoorbeeld een heftruck. Dit is perfect voor bedrijven die regelmatig materialen uit de stelling moeten halen voor het uitvoeren van een project.

Online bestellen

Heb jij een bouwbedrijf of een bedrijf dat veel langwerpige materialen gebruikt, dan kan het verstandig zijn om draagarmstellingen aan te schaffen. Deze stellingen kunnen eenvoudig op het internet besteld worden, maar het is van belang om dit bij een betrouwbare aanbieder te doen. Op het internet zijn meerdere aanbieders te vinden en het is aan te raden om die met elkaar te vergelijken. Kijk op de website van een aanbieder, zodat je meer informatie kunt vinden over de aanbieder. Zoek een specialist uit, waarbij je ook een stelling op maat kunt laten maken. Op die manier ben je er namelijk van verzekerd dat de draagarmstellingen ook echt passen in het magazijn. Sommige bedrijven hebben namelijk een beperkte ruimte en hier moet dus rekening mee worden gehouden, je kan ook hulp krijgen bij magazijn inrichting