Werknemers van kantoren zitten het meest van de dag op kantoor, waarbij kantoorschoonmaak belangrijk is. Er wordt namelijk op kantoren vaak gegeten, gedronken en rommel gemaakt. Vandaar dat het kantoor goed schoon moet worden gehouden. Je wilt natuurlijk het kantoor natuurlijk niet vies achterlaten. Vooral door de Corona pandemie is hygiëne en een schoon kantoor nog belangrijker geworden. Een aantal tips om je kantoor zo schoon mogelijk te houden.

Reinig alle oppervlakte bij kantoorschoonmaak regelmatig

Vooral om virussen tegen te gaan is het van belang dat je de contactoppervlakte regelmatig schoonmaakt. Je kunt hierbij denken aan knopjes in de lift, koffiemachines, deurklinken en lichtknopjes. Erg belangrijk om deze dagelijks schoon te maken. Houd je dit goed schoon dan kunnen er geen bacteriën verplaatsen op een ander persoon.

Laat je bureau leeg en schoon achter

Ander tip voor kantoorschoonmaak is om werknemers te vragen om zijn of haar bureau schoon en leeg achter te laten. Dat geldt zeker in het geval er flexwerkplekken zijn. De reden is omdat bureaus een broedplek zijn voor bacteriën. Daarnaast zorgt een schoon en leeg bureau aan het einde van de dag voor een opgeruimd aanblik. En vind je het niet veel beter om de volgende morgen te beginnen met een leeg en schoon bureau? Vraag werknemers om zo nu en dan hun bureaus met een doekje schoon te maken. Kost niet veel moeite.

Maak gebruik van prullenbakken

Het ontstaan van rommel komt vaak doordat er geen genoeg prullenbakken zijn. Of dat de prullenbakken te vol zitten. Is er geen duidelijke afvalverzameling dan zul je zien dat werknemers hun afval laten liggen. En ja, dit gebeurt ook op kantoren. Zet daarom op opvallende plekken prullenbakken neer. Of voorzie elke werknemer van zijn eigen prullenbak. Dit is zeer geschikt voor kantoorschoonmaak.

Belangrijk voor kantoorschoonmaak zijn toiletten en keukens

Ongetwijfeld een van de belangrijkste schoonmaak punten zijn toiletten en keukens. Een toilet moet fris en schoon zijn en kan gezien worden als dagelijkse klus. Door toiletten dagelijks schoon te houden zorg je voor minder vervuiling. Iedereen wil graag een schoon toilet. Maar vergeet ook de keuken niet. Ook de keuken is meestal toe aan een dagelijkse reiniging. Maak het voor je werknemers makkelijk om zowel in het toilet als in de keuken bacteriële zeep neer te zetten. Zo kunnen zij regelmatig hun handen wassen.

Huur een schoonmaakbedrijf 

Ben je niet helemaal zeker of je kantoorschoonmaak zelf kunt afhandelen? Overweeg dan om een schoonmaakbedrijf in te huren. Een schoonmaakbedrijf heeft kennis van zaken en weet hoe je een ruimte effectief hoort schoon te maken. Zij hebben alle middelen in huis en werkenzeer snel. Je betaalt er wel wat meer voor dan als je het zelf gaat doen, maar je weet zeker dat het goed wordt gedaan. Een goede hygiëne op kantoor is altijd belangrijk geweest, maar tegenwoordig nog een stuk belangrijker. Twijfel daarom niet om een schoonmaakbedrijf in te huren voor kantoorschoonmaak. Je haalt er genoeg voordelen uit.