Wil je een pakket versturen met een luchtkussen envelop? Deze envelop moet er namelijk voor zorgen dat de producten goed beschermd zijn tijdens het transport. Ieder product dat jij verzendt, wil je immers in een geheel aan laten komen bij de ontvanger. Het is dan wel belangrijk om te kijken naar de verschillende factoren om jouw envelop op uit te zoeken, zodat je profiteert van de beste bescherming en ook de andere specificaties hun plicht kunt laten doen. Maar waar dien je dan allemaal op te letten? En welke voordelen geven deze enveloppen? Lees het in de volgende informatie. 

Een luchtkussen envelop voor transport van kleine producten 

Een luchtkussen envelop is een speciale envelop met een buitenlaag van papier en de binnenkant voorzien van luchtkussens. In de meeste gevallen zijn deze luchtkussentjes aan beide zijden van de envelop te vinden, waardoor er optimale bescherming geboden kan worden aan de producten die erin zitten. De enveloppen gebruik je voornamelijk voor het verzenden van kleinere producten, die door de brievenbus kunnen. De grotere producten mag je hier niet in transporteren. In dit geval dien je dus naar andere verpakkingsoplossingen te kijken, zodat deze met de gewone pakketservice mee kunnen en een andere mate van bescherming hebben.  

De afmetingen van de enveloppen 

Een luchtkussen envelop komt in een groot aantal varianten. Hiervoor kun je als eerste naar de afmetingen kijken. Er zijn kleinere enveloppen, die net iets groter zijn dan een standaard envelop, maar ook grotere die zo groot zijn als een A4’tje. Hierbij is het wederom afhankelijk van de producten die je wilt versturen welke afmeting je nodig hebt. Zorg er daarbij voor dat het product niet kan verschuiven in de envelop. Je voorkomt hiermee schades en de envelop kan ook niet zomaar openschieten tijdens het vervoeren. Hoewel een pakketdienst voorzichtig omgaat met de enveloppen, is voorkomen beter dan genezen. 

Geniet van de stevigheid 

Een luchtkussen envelop kent daarbij grote voordelen. Zo heb je als eerste de bescherming. Door de luchtkussentjes in de envelop zal het product namelijk niet gelijk beschadigen als deze ergens tegenaan komt. Daarnaast zijn de enveloppen steviger dan de gewone envelop, waardoor deze niet snel scheurt. De envelop is voorzien van meerdere lagen, wat voorkomt dat jouw product er zomaar uit zal vallen. Je kunt altijd extra voorzorgsmaatregelen nemen door de envelop extra dicht te plakken, maar je weet zeker dat jouw product veilig aankomt bij de ontvanger.