Wanneer je veel producten naar klanten verstuurd dan doe je dat waarschijnlijk in speciale verzenddozen. Dat is natuurlijk ook een ideaal product om producten mee te versturen. Maar heb je al eens nagedacht over andere oplossingen, zoals de verzendzak? Verzendzakken zijn een zeer goed alternatief en ook geschikt voor wanneer je minder gevoelige en kleinere producten verstuurd. Denk aan sieraden, kleding en andere producten die tijdens het transport niet of nauwelijks kapot kunnen gaan. Een belangrijke reden om voor de verzendzak in plaats van de verzenddoos te kiezen heeft te maken met het milieu. Hoe dat precies zit vertellen we in onze blog. We geven je eveneens meer redenen om voor verzendzakken te kiezen.

Kostenbesparing wanneer je voor verzendzakken kiest

Op verschillende vlakken kunnen verzendzakken een kostenbesparing opleveren. Verzendzakken zijn ten eerste goedkoper dan verzenddozen en ze nemen ook nog eens veel minder ruimte in het magazijn in beslag. Iedere vierkante centimeter van je warehouse vertegenwoordigt een waarde en hoe meer ruimte je opoffert aan materialen die je nodig hebt om producten te kunnen versturen des te duur het versturen van een pakketje wordt. Je wilt de ruimte immers liever gebruiken voor het opbergen van producten en goederen die je ook kunt verkopen. 

Je kunt ook op tape en tape dispensers besparen wanneer je voor verzendzakken kiest, want de zakken hebben een zelfklevende plakstrip waarmee je ze kunt afsluiten. Verzenddozen moet je altijd dichtplakken en hoe meer pakketten je verstuurd des te hoger de kosten zijn van plakband. En dispensers gaan ook niet een levenlang mee. Bij intensief gebruik moet je regelmatig nieuwe dispensers aanschaffen. Die kosten kunnen dus aardig oplopen. Zeker wanneer je kiest voor hoogkwalitatieve dispensers.

Milieuvriendelijke oplossing

Zoals gezegd zijn verzendzakken beter voor het milieu. Dat heeft te maken met het feit dat ze van duurzame en gerecyclede materialen worden gemaakt. Let dan wel op de belangrijke FSC-certificering die bewijst dat je te maken hebt met een milieuvriendelijk product. Anderzijds verklein je de ecologische voetafdruk van je bedrijf, omdat je in één batch meer pakketten kunt versturen dan wanneer je verzenddozen gebruikt. Je kunt veel meer pakketten per dag versturen en ook een transporteur, zoals PostNL of DHL kunnen tijdens een rit en de bezorging veel meer pakketten meenemen. Hoe minder transport er plaatsvindt des te meer CO²-uitstoot wordt voorkomen.

Wanneer kies je voor verzendzakken?

Je hebt in ieder geval genoeg redenen om voor de zakken te kiezen, maar wanneer doe je dat? Het is ook afhankelijk van je business. Ben jij een webshop die peperdure elektronica verkoopt? Dan zijn zakken niet de beste keuze. Althans, niet voor het versturen van dure laptops of televisies. Die overigens ook niet in een zak passen. Voor kabeltjes en andere kleinere accessoires is een verzendzak wel een goede optie. Heb je een webshop in kleding of sieraden? Of in andere producten die tijdens het transport niet kunne beschadigen? Dan zijn verzendzakken het beste verzendmateriaal dat je kunt kiezen! Niet alleen om de gegeven redenen, maar ook om producten snel en veilig naar een klant te kunnen versturen.