Als je een bedrijf hebt dat lokaal opereert, is het van groot belang om je online vindbaarheid te vergroten. Een manier om dit te doen is door middel van lokale SEO marketing. Maar wat is lokale SEO marketing precies? In dit artikel leggen we het uit en geven we tips hoe je dit kunt toepassen voor jouw bedrijf.

 

Wat is lokale SEO marketing?

Lokale SEO marketing is een manier om je online vindbaarheid voor lokale zoekopdrachten te vergroten. Dit houdt in dat je jouw website optimaliseert voor zoekopdrachten die gericht zijn op een specifieke locatie. Hierbij kun je denken aan zoekopdrachten zoals “kapper Amsterdam” of “restaurant Utrecht”. Door het optimaliseren van je website voor deze zoekopdrachten, vergroot je de kans dat jouw bedrijf bovenaan in de zoekresultaten verschijnt.

 

Hoe werkt lokale SEO marketing?

Lokale SEO marketing werkt door middel van het optimaliseren van je website voor lokale zoekopdrachten. Dit kun je doen door onder andere de volgende stappen te ondernemen:

 

Verzamel lokale zoekwoorden

Verzamel lokale zoekwoorden die relevant zijn voor jouw bedrijf en verwerk deze in de content op je website. Zo vergroot je de kans dat jouw website gevonden wordt bij lokale zoekopdrachten.

 

Maak gebruik van Google Mijn Bedrijf

Maak gebruik van Google Mijn Bedrijf om jouw bedrijf te verifiëren en zichtbaar te maken op Google Maps. Dit vergroot de kans dat jouw bedrijf wordt gevonden bij lokale zoekopdrachten.

 

Verwerk lokale informatie in je content

Verwerk lokale informatie in de content op je website, zoals de naam van de stad of buurt waarin jouw bedrijf zich bevindt. Dit vergroot de kans dat jouw website gevonden wordt bij lokale zoekopdrachten.

 

Zorg voor een goede website structuur

Zorg voor een goede website structuur en maak gebruik van H-tags om de belangrijkste informatie op je website te benadrukken. Dit vergroot de kans dat jouw website gevonden wordt bij lokale zoekopdrachten.

 

Verzamel lokale backlinks

Verzamel lokale backlinks naar je website. Dit vergroot de autoriteit van je website en vergroot de kans dat jouw website gevonden wordt bij lokale zoekopdrachten.

Lokale zoekmachinemarketing 

Lokale SEO marketing is een belangrijke factor voor bedrijven die lokaal opereren. Door het optimaliseren van je website voor lokale zoekopdrachten, vergroot je de kans dat jouw bedrijf bovenaan in de zoekresultaten verschijnt. Maak gebruik van lokale zoekwoorden, Google Mijn Bedrijf, lokale informatie in je content, een goede website structuur en lokale backlinks om jouw online vindbaarheid te vergroten.